Vinete a la Blow
Ingrediente: 3 vinete, 3-8 catei de usturoi (dupa gust), patrunjel verde (1-2 legaturi), marar verde (1-2 legaturi), 7-8 rosii (sau cateva linguri bulion dizolvat in apa), 150 ml ulei, sare dupa gust
Se spala vinetele, se curata coaja pe lungime, din loc in loc (sau complet, cum doriti), se taie cuburi. Se spala verdeata si se taie. Se curata si se taie marunt usturoiul. Se spala rosiile si se curata de pielita, dupa care se taie rondele.
Se amesteca totul. Se incalzeste uleiul intr-o cratita si cand este suficient de fierbinte se toarna amestecul. Se introduce apoi cratita in cuptor sa fiarba si sa se gratineze legumele.
Daca rosiile nu sunt zemoase (sau in lipsa lor), se pune suc de rosii sau bulion dizolvat in apa, cat sa acopere amestecul, ca sa fiarba bine vinetele.
Iarna se poate face prepara numai cu suc de rosii.