Pui cu ciuperci a la Blow
Ingrediente: carne de pui – 1,3 kg, untura sau ulei – 150 g, ciuperci proaspete – 1 kg sau conserva – 500 g, rosii proaspete – 500 g sau conserva – 250 g, sos brun (sos) – 1 kg, vin alb – 100 ml, patrunjel verde – 50 g, piper macinat, sare
Carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape. Cand se folosesc ciupercile conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Ciupercile se taie lame.
Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Bucatile de pui se inabusa in untura sau ulei cu putina apa (150 ml). Cand carnea este pe jumatate fiarta, se scoate in alt vas. In untura sau uleiul ramas se inabusa ciupercile, se adauga sare, piper, vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Se adauga bucatile de pui, sos brun, se fierb impreuna 10 minute adaugand si rosiile. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.