Subconstientul

Cea mai mare dificultate cu care se confrunta multe femei este idee de a fi ele insele: este foarte cunoscut faptul ca, inclusiv in era noastra moderna, femeile sunt educate pentru a face placere celor din jur, mai ales barbatilor (incluzandu-i pe tatii lor), in detrimentul descoperirii a ceea ce-si doreste fiecare.

Visele reflecta deseori aceasta lipsa de identitate. De exemplu, apar personaje pe jumatate reale, care nu sunt in totalitate umane, care se concentreaza asupra ajutorarii celor din jur si care n-au, in general, nici un scop. Aceasta problema este cauzata de educatia indreptata in sensul gasirii unui barbat.

De la o varsta frageda, unele fete sunt invatate cum sa zambeasca foarte dulce pentru a cuceri barbatul care trebuie sa se afle langa ele: acest lucru le poate da incredere prin influenta pe care o pot avea asupra altor oameni, dar risca sa uite ca este numai un joc, pierzandu-si astfel scopul: ce vreau de fapt? Ce cred? Ce sa fac cu viata mea? Si asa mai departe.

In loc de asta, devin niste animatoare pe langa barbatii din vietile lor. De aici si viziunea unor barbati asupra femeilor: traieste din fanteziile pe care le are mai mult decat incearca sa fie o persoana reala. Ca rezultat, nu va fi privita ca o persoana normala. Asadar, daca uita ca nu joaca decat un rol, s-ar putea sa-si piarda identitatea si, de asemenea, va uita diferenta dintre a juca un rol si a fi ea insasi.

Exista si un alt punct de vedere. Femeile care au fost crescute ca fiind „fata lui tata“, de exemplu, pot deveni uneori prea mandre de abilitatea pe care o au de a manipula barbatii, iar rezultatul poate fi dezastruos: nu vor face decat sa se joace mental cu barbatii in loc de a incerca o oarecare apropiere, deoarece simt ca barbatii nu sunt destul de buni pentru ele sau sunt inferiori lor.

Aceste femei pot avea mari dificultati in relatiile sentimentale, motivele sunt evidente, si mai ales in relatiile sexuale, deoarece sexul nu prea are nimic in comun cu modul lor de gandire si atitudinea superioara pe care o adopta.

La fel ca umbrele din mintea unui barbat, partile ascunse ale personalitatii unei femei apar de obicei in vise, ca entitati de acelasi sex, dar cu personalitatea pe care ea n-o va avea niciodata in viata reala. Si, in timp ce barbatii lupta sa scape de influenta mamelor lor, femeile trebuie sa se regaseasca atunci cand inceteaza sa joace un rol pe langa tatal lor sau pe langa un alt barbat.

Violenta din visele femeilor, care la ele apare mult mai des decat in visele barbatilor, si care se refera la acea entitate asemanatoare, arata cum acele parti bine ascunse ale caracterului, sunt respinse prin comportamentul din viata reala, sau cum reactioneaza la acel comportament.

Uneori, totul este asociat cu mama unei femei, sau cu mamele, in general: aceasta sugereaza ca acea femeie are mari probleme in a se regasi in realitate ca mama, sau macar intr-o relatie sexuala. De asemenea, aceasta violenta din vise poate fi cauzata si de tulburari si dureri menstruale.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.