Antricot de vaca umplut cu ciuperci
Ingrediente: 750 g antricot de vaca, 50 g costita afumata, 200 g ciuperci (conserva), 150 g ceapa, 75 g faina, 400 g smantana, 150 g ulei, 1 leg verdeata, piper, sare
Antricotul se taie in felii lungi, care se bat bine si se sareaza. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga ciupercile taiate julien si se calesc impreuna, sub capac, circa 15 min. Se condimenteaza cu sare si piper.
Costita afumata se taie felii subtiri si se amesteca cu ceapa si ciupercile. Aceasta compozitie se repartizeaza pe antricoate, se ruleaza, se fixeaza cu scobitori, se dau rulourile prin faina, se prajesc in ulei pe toate partile si se scot pe un platou.
In uleiul ramas se desface restul de faina, se stinge cu apa, se aseaza rulourile in sos si se fierb inabusit timp de circa 2 ore.
Cand carnea este fiarta, se scot scobitorile, se adauga smantana si se mai potriveste o data gustul de sare.
La servit se presara cu verdeata tocata. Se serveste de regula cu cartofi natur.