Snitel vienez
Ingrediente: orice fel de carne, piper, oua, sare, pesmet, ulei, lamaie, masline, patrunjel tocat, unt
Mod de preparare:
Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet.
Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cat este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie).Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca uleiul scade, se mai completeaza.
Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata). Pe fiecare snitel se aseaza cate o felie de lamaie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat.
La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamaia se preseaza cu furculita. Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.