Snitel parizian

parisian snitzelIngrediente: 2 snitele mai mari (sau cate sunt necesare), 2 felii subtiri de sunca slaba, 2 felii de cascaval de 1/2 cm grosime, faina, ou, sare, pesmet, untdelemn

Mod de preparare:

Carnea de vitel (capac, pulpa) se taie in felii de 1 cm grosime (sa nu aiba pielite); acestea se bat cu ciocanul de carne pana cand capata o suprafata de 2 ori mai mare decat cea a unui snitel obisnuit si grosimea de 1/2 cm sau chiar mai putin.

Feliile se potrivesc sa aiba 2 laturi mai lungi; se vor indoi in jumatate si la mijloc se vor introduce o felie de sunca si una de cascaval, taiate in asa fel incat sa intre in intregime intre jumatatile de carne.

Snitelele se trec apoi prin faina, ou si pesmet, si se prajesc. Se servesc fierbinti, altfel cascavalul se va intari.

Snitelul parizian se poate prepara, la fel din piept de pui sau de curcan, feliile se bat putin, aranjandu-le si prajindu-le la fel. Sunca se poate inlocui cu felii de creier fiert sau prajit.

Sardelele se vor folosi numai pentru cine le agreeaza gustul. Aceste snitele se servesc cu lamiie si unt aromat deasupra ca si snitelele vieneze.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center